Fiatalok Napja

  • Veszprém
  • Veszprém Aréna előtti tér
2016. szeptember 16.

Fiatalok lepték el az Aréna előtti teret pénteken. Sportprogramok, vetélkedők, kézműves sátor, lézerfegyverek, Majka és Curtis és még egy halom izgalmas dolog!
A Bakony-Balaton Régió Ifjúságáért Alapítvány városvezetés a Fiatalok Évében rengeteg programmal és kedvezménnyel igyekezett a fiatalok kedvére tenni, de a csúcspontnak mégis a tegnapi Fiatalok Napja számít.

„Közösség, fiatalok, Veszprém. Ezt a három vezényszót tartottuk szem előtt, amikor programokat szerveztünk nektek. Hiszen ez az év rólatok szól!” – kezdte köszöntőjét Ovádi Péter önkormányzati képviselő, aki arra is kitért, hogy a fiatalság idén bizonyította a tettrekészségét és rátermettségét.

Nézzük meg milyen programlehetőségek vártak a fiatalokra: A Toyota Veszprém egy hibridautót hozott, kézműves sátorral készült a Birs Egyesület, a Fischer Mór Porcelánipari Szakiskola jóvoltából ki lehetett próbálni a porcelánfestést.

A Lélektér Alapítvány, az Új Nemzedék Központ, az Ifjúsági Ház és az EuroDirect is képviseltették magukat. A STÉG a longboardozással ismertette meg az érdeklődőket és akkor még nem esett szó a Veszprémi Toborzó és Érdekvédelmi Központ repülőgép szimulátoráról és a lézer fegyver-showjáról, illetve a Veszprémi Rendőrkapitányság részegszemüvegéről és tenyérnyomat vételéről.

Fél hattól a sportoké volt a főszerep: MMA, fitness és zumba bemutatók zajlottak a színpadon.

A csapatverseny eredményhirdetésére fél nyolckor került sor. A díjakat Porga Gyula, Veszprém polgármestere adta át. Elsőként köszönetet mondott azoknak, akik lehetővé tették azt, hogy a mai nap megvalósulhasson, illetve azoknak is, akik egész nap azon fáradoztak, hogy a fiatalok biztonságos keretek között szórakozhassanak. A polgármester bízik abban, hogy jövőre ugyanitt és legalább ugyanennyi fiatallal fog újra találkozni.

Összesen hat csapat mérte össze tudását. A feladatok során szükség volt a logikára és a kézügyességre is: a kihívások között szerepelt az újságcikk írás, jelvénykészítés és zenés feladat is akadt.


Az eredmény a következőképp alakult:

1. helyezett csapat: Álomörs
Nyereményük: belépő a Sobri Jóska Kalandparkba

2. helyezett csapat: Iparisok
Nyereményük: belépő a Balaton Pláza Cinema Citybe

3. helyezett csapat: Gasztro
Nyereményük: belépő egy SEHA mérkőzésre

A Kraft, a Közgáz és a Séfek csapata vigaszdíjat vehetett át.


Nyolckor pedig megérkezett a színpadra Majka és Curtis, akiket – a sikoltozásból ítélve – talán az est sztárjainak is nevezhetünk. Őket Sub Bass Monster, a gyulafirátóti fenegyerek váltotta, zárásig pedig Davelogan biztosította a hangulatot és a talpalávalót.