Polgári Szalon

  • Veszprém
  • Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Tér
2019. november 19.

Orbán Balázs miniszterhelyettes és államtitkár volt a Polgári Szalon vendége kedd este a Hangvillában.

Egy kötetlenebb diskurzus formájában, az érdeklődők előtt beszélgetett Ovádi Péter és Orbán Balázs. 

Szóba került többek közt a migráció kérdése, amely kapcsán mára minden európai államnak egyértelmű, hogy a magyarok voltak azok, akik a kezdetektől fogva reálisan és megfelelően kezelték a krízist. Orbán szerint a magyar ellenzék viszont még mindig tagadja ezt a problémát. Kiemelte, hogy a jobboldali keresztény-demokrata emberek és a balliberálisok között nem csak a migráció kérdéskörében van különbség. Amíg az egyik oldalon a család és nemzet számít a jövő zálogának, addig a másik ideológia szerint ezen értékek elavultak és más, nem fenntartható megoldásokban látják a jövő kulcsát.

Az októberi választásokra visszatekintve kiemelte, hogy Veszprém rendkívül jól teljesített a kormánypárt szempontjából, hiszen a Fidesz-KDNP pártszövetséghez tartozik a polgármester, a képviselő-testület többsége és az országgyűlési képviselő is. A budapesti eredményekre kitérve elmondta, hogy a budapestiek háromnegyede elismeri azt, hogy az elmúlt két ciklusban milyen sokat fejlődött a főváros, ez a vélemény azonban nem tükröződött le a választások eredményében. Az államtitkár előrevetítve elmondta, hogy 2022-ben várhatóan egy horror-szövetségben fognak az ellenzéki pártok elindulni a Fidesz-KDNP ellen, de szembe kell nézni a kihívással és előre tekintetni.

A beszélgetés során számos közéleti témát érintettek még, abban pedig minden esetben egyetértés volt, hogy az emberek közti párbeszéd elengedhetetlen ahhoz, hogy sikeres jövő elé nézzen az ország.